lauantai 18. joulukuuta 2010

Elokuva: Machete (2010)

Machete oli itselleni yksi vuoden odotetuimmista elokuvista. Elokuvan ajatus lähti liikkeelle Grindhouse: Planet Terror - elokuvaa varten tehdystä trailerista. Oli selvää, että elokuva ei tulisi olemaan kovin vakavasti otettava. Oli myös hienoa, että pääosaa näyttelevä Danny Trejo sai roolin isommasta elokuvasta, jossa hänen ei tarvitse olla taustanäyttelijänä. Trejo on ehdottomasti aliarvostettu näyttelijänä vaikka hänellä onkin paljon tuotantoa (tähdittänyt vähintään neljää elokuvaa vuodessa vuodesta 1991 lähtien). Machete on ollut menestys ja saanut hyvää palautetta kriitikoilta. Macheten budjetti oli n. 12 miljoonaa dollaria ja se on saanut ja tulee saamaan summan moninkertaisesti lippuluukuilta.

Machete on yltiöväkivaltainen ja kliseinen, mutta ennen kaikkea naurettava. Macheten hahmo on tarpeeksi rosoinen ja myös hänen ympärillään olevilla näyttelijöillä on karismaa. Pahikset ovat juonineen jälleen turhan selviä, mutta onneksi heiltäkin löytyy itseironiaa ja heikkouksia. Elokuvan näyttelijälistakin on melko lailla kunnioitusta herättävä sisältäen mm. Robert De Niron, Steven Seagalin, Jessica Alban ja Michelle Rodriguezin. Elokuva onnistui kehittämään myös uusia vitsejä ja sisältää hauskoja viittauksia erilaisiin kulttuurisiin ilmiöihin. Alba ja Rodriguez olivat hyviä valintoja Macheten naisiksi ja kontrasti heidän siisteydessään ja Trejon karumman habituksen välillä oli hauska.

Paikoitellen elokuva sortuu turhan pitkiin taistelukohtauksiin, vaikka niihinkin oli keksitty jonkin verran uusia temppuja. Elokuvaa ei voi luokitella mestariteokseksi, mutta se on mainio lisäys muihin vuonna 2010 julkaistuihin laadukkaisiin toimintakomedioihin. Vuosi oli todellakin hyvä laadukkaampia komedioita etsiville. Annan 7/10 tähteä.


Machete IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 7,3)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti