lauantai 11. joulukuuta 2010

Elokuva: Assault on Precinct 13 (2005)

"Hyökkäys poliisiasemalle 13" on lukuisilla tähtinäyttelijöillä kuten Ethan Hawke, Laurence Fishburne, John Leguizamo ja Gabriel Byrne tehty uudelleenfilmatisointi vuoden 1976 legendaarisesta samannimisestä elokuvasta. Itse en kuitenkaa ole vielä nähnyt vuoden -76 filmatisointia. Elokuvan budjetti oli mukavat 30 miljoonaa dollaria, mutta lipputulot jäivät vajaaseen 37 miljoonaan dollariin, mikä kertoo, että aivan huippumenestyneestä elokuvasta ei ole kyse. Olen nähnyt elokuvan aikaisemminkin, mutta juonesta ei ollut juurikaan muistikuvia

Elokuvan tähti on ehdottomasti "pahista" esittävä Fishburne (roolihahmo Marion Bishop), joka on elokuvan tarinassa luonut aiemmin mainetta erittäin kylmäverisenä ja tunnettuna gangsterina. Koko elokuvan pääkonflikti saa alkunsa juuri hänestä ja hänellä on taito olla tyylikäs ja "cool". Vaikka itse tarina yli 30:sta verenhimoisesta poliisista onkin hieman epäuskottava, niin elokuva täyttää paikkansa erinomaisesti illan jännitysviihteenä. Pääosissa näyttelevät Hawke ja de Matteo hoitavat roolinsa myös erittäin viihdyttävästi. Sen sijaan "lääkäriä" näyttelevä Maria Bello ja vanhempaa konstaapelia näyttelevä Brian Dennehy eivät yllä parhaimpaansa ja Bello on turhan epäuskottava näyttelilijävalinta rooliinsa. John Leguizamo jälleen tyylilleen uskollisena niljakkaan oloinen ja tarkoituksellisesti ärsyttävä. Rooli oli siinä rajoilla, että menikö sen näytteleminen jopa liian ärsyttäväksi toistoineen. Olisi hyvä jos olisi nähnyt alkuperäisen version, niin voisi muodostaa parempaa käsitystä hahmoista ja olivatko ne kuinka uskollisia "esikuvilleen".

Tarinan epätodenmukaisuudesta kertoo sekin, että lopussa kaikista useista kymmenistä nähdyistä poliiseista loppuun asti rehellisiä ovat Hawken lisäksi vain muutamat alussa nähdyt sivuhenkilöt. Sen sijaan rikolliset esitetään hyvässä valossa ja periaatteen ihmisinä. Mutta tästä on tietenkin seurauksena vain hyvää viihdettä. Tässä elokuvassa laadukas näyttely pelastaa paljon ja jännäriksi elokuva on poikkeuksellisen hyvä. Annan 8/10 tähteä.


Assault on Precinct 13 IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 6,3)

1 kommentti:

  1. Tää on muuten hyvä elokuva. En etukäteen tienny että tää on uudelleenfilmatisointi vanhasta elokuvasta. Pitänee tsekata sekin. Multakin arvosana 8/10.

    VastaaPoista