torstai 9. joulukuuta 2010

Sarja: Sons of Anarchy Season 3

Sons of Anarchy on ehdottomasti yksi tämän hetken parhaista aktiivisista sarjoista. Amerikassa saatiin nyt kolmas 13 jakson mittainen kausi pakettiin ja meno jatkui tutun terävänä. Tällä kertaa SAMCRO matkusti mm. Irlantiin paikallista alajaostoa SAMBEL tapaamaan ja vaikka moottoripyöräkerhojen pyhä aate on olla valehtelematta kerholle, niin juonittelua ja selkäänpuukottamista nähtiin taas enemmän kuin missään muualla. Sarja sisältää selvästi viitteitä ja on hyvin samankaltainen FX:n entisen huippusarjan The Shieldin kanssa, mikä on ainoastaan hyvä asia. Tällä kaudella näyttelijäkaartiin jopa liittyi The Shieldin "Lem" eli Kenneth Johnson. Mielenkiintoisena yksityiskohtana itse Stephen King nähdään sarjassa pienessä roolissa.

Sarjan toinen tuotantokausi päättyi tilanteeseen, jossa oman lapsensa menettänyt Cameron kidnappaa Jaxin (Charlie Hunnam) lapsen. Melkein koko kausi käytetäänkin Abelin etsimiseen ja erilaisten moraalisten kysymysten pohtimiseen. Sarjassa jatkuu myös tuttu sivuhenkilöiden lahtaaminen heidän astuessa kerhon tavoitteiden tielle. Taustalla säilyvät kuitenkin edelleen perusajatukset esim. Jaxin pohdinnasta kerhon tulevaisuudesta eli "isänsä perinnöstä", Taran pohdinnat lasten kasvattamisesta kerhossa ja agentti Stahlin ja Jacob Halen Jr:in kerhon vainoaminen.

Sarjaan on onnistuttu luomaan täydellinen roolitus varsinkin SAMCRO:n jäsenille. Sarjasta löytyy pienemmästäkin roolista kohtuu nimekkäitä näyttelijöitä ja he pystyvät esittämään erittäin uskottavasti olevansa moottoropyöräkerhon jäseniä. Myös naisnäyttelijät eli lähinnä Gemma Teller (Katey Sagal) ja Tara Knowles (Maggie Siff) ovat vahvoja rooleissaan. Sen sijaan agentti June Stahl (Ally Walker) ei ole kovin vakuuttava pahiksen roolissa ja välillä näyttely menee totaalisen yli. Itse kerhon rivijäsenet ovat pienestä ruutuajasta huolimatta pystyneet luomaan itselleen persoonallisuuden ja jotkut jäsenistä kantavat pientä sivutarinaa pääjuonen ohessa.


Sarjaa luodessa on varmasti mietitty paljon moottoripyöräkerhojen luonnetta paljon ja on päädytty esittämään se helposti lähestyttävänä ja sen toiminta "oikeellisena", jossa perimmäinen tarkoitus on luoda hyvää. Tällä kaudella ei vastoin edellisiä kausia pahemmin tehdä vastakkainasettelua SAMCRO:n ja muiden kerhojen välillä vaan pikemminkin ollaan luomassa rauhaa ja keskitytään tosielämän pahisten kuten korruptoituneen papin ja rikollisten poliisien hoitamiseen. Itse moottoripyöriä sarjassa esitetään yllättävän vähän ottaen huomioon kuinka isossa osassa ne ovat tosielämän moottoripyöräkerhoissa. Sarja jatkoi vahvaa menoaan, mutta Abelin jahtaamiseen käytettiin turhan paljon aikaa ja kerhon "oma elämä" jätettiin tällä kertaa turhan pieneen rooliin. Annan 8/10 tähteä.


Sons of Anarchy IMDb:ssa ( Käyttäjien arvosana 8,7)

2 kommenttia:

  1. Ihan loistava sarja, Suomessa ihan ohitettu! Hyvä että oot löytänyt ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista. Joo on kyllä ihan uniikki sarja ja ansaitsisi täälläpäinkin enemmän huomiota ja parempia tv-aikoja.

    VastaaPoista