sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Elokuva: The Town (2010)

The Town on yksi vuoden yllättäjistä. Elokuva käsittelee pankkiryöstöjä Bostonin Charlestownissa ja sen ohjaajana sekä pääosan esittäjänä on mm. Good Will Huntingista tuttu Ben Affleck. Elokuvan traileri ei antanut odottaa läheskään sellaista tykitystä, mitä itse elokuva lopulta tarjosi. Varsinkin Rebecca Hallin ja Jeremy Rennerin sivuroolit elokuvassa olivat toimivia ja lähes vuoden parhaita alallaan. The Town on saanut kiitosta myös elokuvakriitikoilta ja se on ollut menestys elokuvateattereissa.

The Town on Ben Affleckin toinen isompi ohjaustyö. Myös ensimmäinen eli Gone Baby Gone oli menestys. Affleckilla on The Townissa oma hieno tyyli ohjata ja sen erilaisuuden myös huomaa helposti. Elokuvan käsikirjoitus on myös hyvä ja se sisältää juuri sopivasti toimintakohtauksia. Itse katsoin pidennetyn version, jossa oli 28 minuuttia ylimääräistä elokuvaversioon nähden. Sivurooleista etenkin Rebecca Hall on vakuuttava ja todellakin sisäisti elokuvan alussa tapahtuvan traagisen kidnappauksen. Miljööt ovat elokuvassa myös erityisen autenttisen tuntuiset ja osasyynä siihen oli varmasti se, että Charlestownilla todellakin on synkkä historia ryöstöihin liittyen.

Elokuvasta on lähes puolet käytetty viimeisen ryöstön näyttämiseen, mutta aika saadaan kulumaan hienosti eikä elokuva pitkästä kestostakaan huolimatta ole missään vaiheessa tylsä. Elokuva on ehdottomasti yksi vuoden parhaista ja varmasti saa myös ehdokkuuksia ja palkintoja isommissakin palkintotilaisuuksissa. Itse ajattelin jopa hetken, että elokuvassa oli tyylillisesti jotain samaa kuin Martin Scorsesen elokuvissa. Realistinen, mutta yleisilmeeltään melko synkkä ja taiteellinen kuvaustyyli on varmasti osasyy tähän. Elokuvassa mennään myös todella lähelle näyttelijöitä ja näytetään paljon kasvonilmeitä. Ben Affleck on ehdottomasti lahjakas ohjaaja, eikä näyttelykään ole hassumpaa. Aion katsella elokuvan uudestaankin. Annan 9/10 tähteä.


The Town IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 7,9)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti