keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Elokuva: The Social Network (2010)

The Social Network on David Fincherin uusin ohjaustyö ja odotukset olivat samantien korkealla. Social Network kertoo Facebookin alkuvaiheista ja erityisesti siinä syntyneistä konflikteista. Käsikirjoitus on melko mehevä ja sisältää paljon melko uskomatontakin draamaa. Elokuvassa näyttelevät mm. Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake ja Joseph Mazzello. Elokuvan pääosaa eli Mark Zuckerbergia näyttelee Eisenberg. Elokuva perustuu Ben Mezrich'n kirjaan The Accidental Billionaires, joka puolestaan perustuu tositapahtumiin. Elokuva on ollut varsinainen menestystarina kriitikoiden arvosteluissa ja yleisökin on ottanut elokuvan hyvin vastaan. Elokuvan budjetti oli 50 miljoonaa dollaria ja se on jo nyt tuottanut nelinkertaisesti lippuluukuilla.

Oli mukavaa katsoa välillä kunnon ajatuksia herättävä elokuva. Elokuva ei edes yritä olla näyttävä visuaalisesti tai äänellisesti vaan kaiken keskiössä muutaman päänäyttelijän vuoropuhelu facebookin menestystarinan kasvaessa taustalla. Eisenbergin näyttely elokuvan päähenkilönä on onnistunut hyvin ja näyttelijä on pystynyt luomaan Zuckerbergin hahmosta juuri sopivan muistettavan ja erilaisen. Myös sivuosassa olevat näyttelijät onnistuvat hyvin ja varsinkin Zuckerbergin parasta kaveria esittävä Andrew Garfield erottuu joukosta. Jopa Timberlake on onnistunut luomaan hahmostaan melko uskottavan.

Elokuva oli juuri sellainen, jota odottaa pärjäävän hyvin kaikissa palkintoseremonioissa ja onhan se paikkansa ilman muuta ansainnut. Itselläni odotukset olivat tosin vieläkin korkeammalla ja olisin odottanut elokuvalta ehkä vähän enemmän monipuolisuutta. Nyt se keskittyy lähinnä vain valtataisteluun facebookin omistajasotkuissa. Tarina oli kuitenkin kaikesta uskomattomuudestaan huolimatta mielenkiintoinen ja elokuva on ehdottomasti yksi vuoden parhaista. Annan 8/10 tähteä.


The Social Network IMDb:ssa (Top 250 #147. Käyttäjien arvosana 8,3)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti