tiistai 14. joulukuuta 2010

Sarja: Dexter Season 5

Dexter jatkui jo viidennellä tuotantokaudella. Ja lisää on ilmeisesti tulossa taas pienen odottelun jälkeen. Tälle kaudelle tehtiin jonkin verran muutoksia ja niistä merkittävin oli käsikirjoittajatiimin vaihtuminen kaudelle. Jos ensimmäisellä kaudella Dexter oli täysin psykopaatti vailla mitään tunteita, niin nyt hahmolle on yritetty tuoda näitä tunteita, mikä tietysti on suuren yleisön kannalta hyvä asia, mutta rikkoo kyllä jonkin verran alkuperäisen hahmon perusperiaatteita. Mikään vässykkä Dexter ei silti ole ja sekös tuottaa paikoitellen erinomaista tilannekomiikkaa.

Dexterin edellinen kausi päättyi dramaattisesti vaimo Ritan murhaan. Kauden alussa pohditaankin Dexterin "tunnereaktioita" asiaan. Ilmeisesti niitä ei ole, mutta vastuullisena ihmisenä Dexteria jää tapaus vaivaamaan. Tällä kaudella Dexter keskittyy harrastuksissaan yhden suuren murhaaja/kiduttajajoukkion etsimiseen ja eliminoimiseen. Matkan varrella hän löytää Lumenin (Julia Stiles), joka on ollut joukkion kidutettavana. Dexter havaitsee Lumenillakin "Synkän kyytiläisen", joka kannustaa heitä molempia etsimään Jordan Chasen, joka johti naisia jahtaavaa joukkiota. Toinen pääjuoni oli etsivä Quinnin ja hänen epäilystensä ympärillä. Quinn päätti jopa palkata toisen etsivän saadakseen todisteita Dexterin vastaisille epäilyilleen.


Mielestäni tämä oli yksi onnistuneimpia Dexter-kausia. Vaikka kauden loppuratkaisu ei varsinaisesti edistänyt isoa tarinaa mihinkään, niin joka jaksoon oli saatu omat koukkunsa ja hahmot ovat taas yhtä kokemusta rikkaampia. Michael C. Hall jatkoi vakuuttavaa menoaan Dexterinä ja koko hahmo on täysin hänen hallussaan. Muita mainittavia rooleja ovat tietenkin Vince Masuoka (C.S. Lee) ja Dexterin sisko Debra Morgan (Jennifer Carpenter). Tällä kaudella Deb sai entistäkin isomman vastuun ja oli mukana kaikissa tapauksissa ratkaisijana. Sen sijaan Vincea voitaisiin omasta mielestäni näyttää enemmänkin. C.S. Lee on kyllä aivan nappivalinta tähän rooliin. Annan 9/10 tähteä.


Dexter IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 9,4)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti