keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Elokuva-arvostelu: Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Prince of Persia oli etukäteen vuoden 2010 suurimpia elokuvajulkaisuja. Elokuva perustuu samannimiseen videopeliin ja on eräänlainen fantasiaseikkailuelokuva, joka sisältää mystiikkaa ja toimintaa. Elokuvan tähtiä ovat prinssi Dastania esittävä Jake Gyllenhaal, prinsessa Taminaa esittävä Gemma Arterton ja kuninkaan veljeä esittävä Ben Kingsley. Elokuvaa suunniteltiin pitkään ja sen oli alunperin tarkoitus ilmestyä jo vuotta aikaisemmin. Elokuvan budjetti oli massiiviset 200 miljoonaa dollaria ja se oli yksi vuoden tuottavimpia elokuvia. Kriitikot pitivät elokuvaa keskinkertaisena: se ei tuonut mitään uutta lajityypille, mutta se oli parempi kuin aiemmat yritykset tehdä videopeleistä elokuvia.

Pidin elokuvaa viihdyttävänä ja jopa keskivertoa parempana seikkailuelokuvana. Gyllenhaal ja Arterton sopivat hyvin rooleihinsa ja keskinäinen kommunikointi oli toimivaa. Elokuvasta oli onneksi pahimmat imelyydet jätetty pois, vaikka jälleen oli pakollisia pahistaisteluja ja lopussa oli jälleen pitkä taistelu suurinta pahista vastaan kuten niin monessa elokuvassa aikaisemminkin. Lopputuloksenkin näki taas jo kaukaa. Onneksi elokuvan visuaalinen toteutus pelasti paljon. Lavasteet ja puvustus olivat aivan viimeisen päälle, niin kuin näin isobudjettisessa elokuvassa sopii odottaakin. Erityisesti pikarin ajan hiekan käyttäminen oli toteutettu näyttävästi ja toimivasti. Näin saatiin ennakkoon melko vaikea asia toteutettua hyvin.

Elokuva ei kuulu muistettavimpien taideteosten joukkoon, mutta täyttää paikkansa hyvin kertakäyttöisenä viihteenä. Itselläni oli melko alhaiset ennakkokäsitykset elokuvasta ja siten tämä pääsi jopa vähän yllättämään. Erottuu kuitenkin selkeästi edukseen suurten seikkailuelokuvien joukosta. Elokuva sopii Disneyn nykytyylin mukaan myös vanhempien katsojien seurattavaksi. Annan 7/10 tähteä.


Prince of Persia: The Sands of Time IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 6,7)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti