sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Elokuva: Devil (2010)

Devil on trilleri/kauhuelokuva, josta ei ole liiemmin meteliä pidetty. Ennen elokuvan julkaisua pelättiin, että elokuva olisi vain M. Night Shyamalanin laskukierteessä olevan uran uusi pettymys. Amerikan mittapuulla 10 miljoonan budjettikin on kohtuullisen pieni.  Elokuvasta puuttuvat Hollywoodin aivan kirkkaimmat tähdet ja sitä kautta se on joutunut luomaan menestyksensä itse tuotteen avulla. Elokuva on kuitenkin onnistunut saamaan melko lämpimän vastaanoton kriitikoilta. Elokuvan käsikirjoituksessa viisi ihmistä joutuu loukkuun hissiin ja paholainen alkaa kummallisten tapahtumien jälkeen riehumaan heidän keskuudessaan.

Elokuvan juoni paholaisesta on taruina ikivanha, mutta yllättävän harvoin sitä on käytetty elokuvissa niin kuin nyt nähtiin. Elokuva onnistuikin jossain määrin olemaan "hienovaraisesti pelottava" siten, että katsojaa ei vain säikäytelty. Juonen kuljettaminen elokuvassa sinänsä ei ollut parasta a-luokkaa varsinkaan hissin ulkopuolisissa tapahtumissa, mutta hissin sisällä tapahtumat pystyttiin pitämään mielenkiintoisena läpi koko elokuvan. Näyttelijäsuoritukset olivat kypsiä ja he pystyivät esittämään pakokauhun tunteita pienessä hississä.

Vuosi 2010 ei ollut erityisen tuottelias kauhuelokuvissa, mutta muutamat merkkipaalut nousivat esiin (esim. Shutter Island, The Crazies). Tilausta löytyi myös Devilin kaltaiselle elokuvalle ja se sopii hyvin kohtuu lyhyeksi (80min) lauantai-illan ratoksi. Jos elokuvalta ei ihmeempiä odota, niin se voi myös yllättää positiivisesti. Niille ihmisille, joilla on joitakin pelkotiloja ahtaita paikkoja kohtaan tämä voi olla pelottavakin elokuva, mutta itselleni se meni lähinnä trillerinä. Annan 7/10 tähteä.


Devil IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 6,5)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti