torstai 23. joulukuuta 2010

Elokuva: Salt (2010)

Salt on klassinen Angelina Jolien tähdittämä agenttiseikkailu, jossa Amerikkalaisten perivihollisina esitetään jälleen Pohjois-Korea ja Venäjä. Elokuva sisältää paljon toimintakohtauksia ja "yllättäviä" juonenkäänteitä, jossa ihmiset eivät olekaan ihan sitä miltä näyttävät. Elokuva jatkaa osittain ehdottomasti siitä, mihin Angelina Jolie Lara Croftin roolissaan jäi. Samalla elokuva on The Touristin kanssa ensimmäinen Jolien kunnon rooli pariin vuoteen. Saltin budjetti oli 110 miljoonaa dollaria ja se oli menestys elokuvateattereissa. Kriitikoiden mielipiteet elokuvasta jakutuivat kahtia.

Salt tuskin edes yrittää kovasti olla mitään muuta kuin yksi toimintaelokuva muiden joukossa. Elokuvan lähes ainoa koukku oli ottaa Angelina Jolie esittämään pääroolia. Siinä hän tekee parhaansa ja jälki on ammattimaista. Ylipäätään näyttelijöissä ja heidän näyttelemisessään ei ole juurikaan sanottavaa. He vain ovat lähes tekemättömän paikan edessä kun elokuvan juoni oli sitä mitä oli. Käsikirjoituksesta voisi sanoa, että se on hyvin amerikkalainen: ensin ammutaan ja sitten ihmetellään, että miksi ammuttiin. Lisäksi viholliset eivät juuri voisi olla ilmiselvempiä.

Elokuva menee hyvin kertakäyttöisenä ja aivottomana toimintaviihteenä. Se sisältää paljon toimintakohtauksia, mutta tarjoaa kovin vähän uusia keinoja tai menetelmiä. Evelyn Salt ei onnistu tarjoamaan toimintasankarina tarpeeksi omaperäistä näkökulmaa. Joliekin vaikuttaa elokuvassa aavistuksen kuihtuneelta ja ei tällä kertaa täysin vakuuta toimintasankarina. Elokuvasta on tehty monia eri versioita, joissa on kaikissa erilainen loppuratkaisu. Itse katsoin ohjaajan version. Annan 5/10 tähteä.


Salt IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 6,5)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti