tiistai 11. tammikuuta 2011

Vuoden 2010 merkittävimmät urheilijat

1. Rafael Nadal, tennis

Nadal voitti tenniskaudella kolme Grand Slamia (Wimbledon, Roland Garros ja U.S. Open) ja otti neljä ATP-kiertueen voittoa (näistä kolme Masters-sarjasta). Hän ohitti Roger Federerin maailmanlistan kärkitaistelussa ja hankki samantien sellaisen etumatkan, jota tuskin kukaan saa vähään aikaan kiinni. Nämä kaikki hän voitti kärsittyään alkukauden loukkaantumisista. On tällä hetkellä kiistattomasti maailman ykköstennispelaaja ja hämmästyttävän ylivoimainen lajissaan, jota harrastetaan ympäri maailman ja on erittäin suosittu.


2. David Rudisha, yleisurheilu

Rudisha alitti kauden aikana kaksi kertaa Wilson Kipketerin vuodelta 1997 olevan 800 metrin maailmanennätyksen. Ensin hän juoksi 1.41,09 ja sitten vielä 1.41,01. Saavutus on tehtys suositussa lajissa ja miehellä on vielä varaa parantaakin. Itse pidän 800 metrin juoksua kuitenkin aavistuksen väliinpuotoajana ja siksi Rudisha ei ole vuoden urheilija maailmanennätyksistään huolimatta.


3. Xavi (Xavier Hernández Creus), jalkapallo

Xaville annan arvostusta koko elämäntyöstä. Pelasi uransa parhaan kauden ja nousi jopa Lionel Messiäkin suurempaan rooliin seurassaan. Auttoi ensin Barcelonan Espanjan liigamestaruuteen ja oli Espanjan joukkueen tärkein pelaaja kesän jalkapallon mm-kisoissa. Pelaajana Xavi ei ole kovin näkyvä ja tekee harvoin maaleja. Xavin peliin kuuluu hakea palloa puolustavilta pelaajilta ja pelata sitä ylöspäin hyökkääville pelaajille. Tässä hän on ollut maailman paras jo monta vuotta. Xavin ansiosta joukkue pystyy pitämään pallokontrollia ja hänen erikoisuuksiinsa kuuluu uskomattomat läpisyötöt hyökkääjille.


4. Kobe Bryant, koripallo

Bryant johdatti viime kaudella joukkueensa L.A Lakersin mestaruuteen eeppisen finaalisarjan jälkeen. Kobe oli luonnollisesti myös finaalien MVP. Kobe on tämänhetkisen urheilumaailman suurimpia johtajia ja todellinen voittaja. Hän on ollut johtotähtiä NBA-liigassa jo yli kymmenen vuotta ja omistaa useita ennätyksiä. Kobe on ollut seurauskollinen ja pelannut Lakersissa aina vuodesta 1996, jolloin seura hänet varasi. Myös urheilijana mies kestää vertailun lähes keneen tahansa: pituutta löytyy 198cm ja painoa 93 kiloa. NBA:sta löytyisi uskomattomampiakin urheilijoita ja pallotaitureita kuten LeBron James, mutta karisma ja voittamisen kultttuuri eivät aivan ole vielä samaa tasoa.


5. Andres Iniesta, jalkapallo

Iniesta on aina siellä missä voitetaan ja useimmiten vielä ratkaisijana. Nyt voidaan puhua todellisesta isojen pelien pelaajasta. Voitti Xavin vierellä maailmanmestaruuden ja liigamestaruuden. Mutta nyt on tärkeää huomata se, miten hän ne voitti. Kesän mm-kisojen finaali Espanja-Hollanti ratkesi jatkoajalla juurikin Iniestan hienolla yksilösuorituksella. Iniesta on jo aiemminkin kunnostautunut erityisesti Mestarien Liigassa myöhäisiin yksilösuorituksella tehtyihin voittomaaleihin. Pelaajatyyppinäkin Iniesta erottuu joukosta: hän on erittäin tekninen pelaaja, jolla on harvinainen kyky ohittaa vastustajat harhauttamalla. Lisäksi syöttötaito on taattua La Masia -huippuluokkaa.

2 kommenttia:

  1. Onks Messi poissa MM pettymysten takia : -( Veihän se kuitenkin vuoden jalkapalloilijan palkinnon Iniestan ja Xavin nenän edestä.

    VastaaPoista
  2. Hehe. Messi oli jollain tapaa liian ilmiselvä valinta. Jos pitäis sanoo kuka on maailman paras futaaja tällä hetkellä, niin olishan se ollut linjalla C.Ronaldo/L.Messi. Mutta mm-kisat oli viime vuonna se isoin juttu ja kun ei Barcelona voittanu edes UCL:ta, niin Messiltä puuttuu tosiaan niitä pokaaleja.

    No 2009 Messi olis varmaan ollut maailman toisiksi paras urheilija Usain Boltin jälkeen :). Tää vuosi vaan oli täydellisesti Espanjalaisten. Toi Ballon d'Or tuli varmaan siks, koska Messi on niin näyttävä pelaaja ja voitti maalitilastot. Xavi ja Iniesta sattu oleen vielä poikkeuksellisen hyviä viime kaudella ja iso osa Messin maaleista tuli niiden kautta.

    Tää jalkapalloilijoiden vertailu on kyllä tällasina vuosina vaikeeta, kun kukaan ei ylivoimasesti loistanut. Moni on sitä mieltä, että myös Sneijder kuuluis mainita vuoden jalkapalloilijoissa. Seuraatko muuten kansainvälistä jalkapalloa...?

    VastaaPoista