keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Elokuva-arvostelut: Stone (2010) ja Flipped (2010)

Stone on trilleri, jota tähdittää kolme tähtinäyttelijää: Robert De Niro, Edward Norton ja Milla Jovovich. Myös television puolelta on löydetty kokenut Frances Conroy. Tarina kertoo ikääntyneestä pariskunnasta, jolla on menneisyyden traumoja ja pariskunnan miespuolta esittävä De Niro tutustuu työnsä puolesta vanki Nortoniin, jolla on kaunis vaimo Jovovich. Tarkemmin sanottuna De Niro esittää elokuvassa "Jackia", jolla on mahdollisuus päästää Nortonin esittämä "Stone" pois vankilasta 9 istutun vuoden jälkeen. Jovovich esittää puolestaan Stonen vaimo "Lucettaa", jonka tarkoituksena on edesauttaa Stonen aikeita päästä vankilasta pois. Elokuvan alkuasetelmat ovat erittäin herkulliset ja odotin elokuvalta paljon. Stone on Mimran Schur Picturesin esikoistuotanto ja ei oli suuri pettymys elokuvateattereissa. Elokuvaa ei ole edes julkaistu Suomessa ja se ei ole lipputuloilla pystynyt kattamaan läheskään elokuvan isoa (22m$) budjettia.

Elokuvasta huomasi, että päänäyttelijäkolmikkoon oli panostettu. Kaikki vaikuttivat erittäin ammattimaisilta ja erityisesti Norton ja Jovovich jopa pystyivät yllättämään vahvoilla roolisuorituksillaan. Erityisesti Norton oli päässyt todella sisälle roolihahmoonsa. Elokuvan alku oli hyvä ja erityisesti Nortonin ja De Niron väliset keskustelut säväyttivät. Kuitenkin elokuvan edetessä tapahtumat muuttuivat oudoiksi ja paikoitellen turhan tekotaiteellisiksi. Välillä oli todellakin vaikea ymmärtää, miksi ihmiset tekivät tiettyjä asioita ja mitä ylipäätään oli tapahtumassa. Näyttelijöiden reaktiot erilaisiin asioihin olivat myös turhan hämmästyttäviä. Mielestäni elokuva heikentyi loppua kohti ja sitä venytettiin turhaan muutenkin (105min). Annan 5/10 tähteä. Elokuva ei täyttänyt odotuksiani, vaikka oli hauskaa nähdä tuttujen näyttelijöiden esiintyvän samassa elokuvassa.

Stone IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 6.0)





Flipped on Rob Reinerin paluu ohjaajaksi. Reinerin aiempia ohjauksia ovat mm. Stand By Me ja A Few Good Men. Elokuvalla oli 14 miljoonan dollarin budjetti ja Reiner oli mukana myös tuottamassa ja käsikirjoittamassa elokuvaa. Elokuva poikkeaa ohjauksellisesti muista nykyelokuvista kertoen saman tarinan kahdesta eri näkökulmasta. "Flippedin" tarina sijoittuu 1960-luvulle ja kertoo siistille naapurustolle muuttavan perheen pojasta ja siitä kuinka hän ystävystyy naapurissa asuvaan tytön kanssa. Erityisesti elokuvan lavastus on hyvin siistiä ja todella taiteellinen. Näin elokuvan tarkoitus on olla myös visuaalinen kokemus ja ajankuvaus.

Elokuvan näyttelijät ovat jossain määrin tunnettuja ja elokuvan päänäyttelijät ovat ilmeisesti tunnettuja lapsinäyttelijöitä. He ovatkin lapsinäyttelijöiksi hämmästyttävän hyviä ja ovat mennen tullen elokuvan aikuisia vakuuttavampia. Itse en ole juurikaan tämän lajityypin elokuvia katsellut ja elokuvan juoni tuli täytenä yllätyksenä. Mielestäni ohjaustyyli ja näyttely on keskiverto-Hollywood -elokuvaa huomattavasti laadukkaampaa, mutta toisaalta tarina on hiukan lapsellinen ja kliseinenkin romanssidraama. Lajityypissään elokuva kuitenkin on varmaan parasta mitä löytyy. Annan 8/10 tähteä.

Flipped IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 7,3)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti