torstai 6. tammikuuta 2011

Elokuva-arvostelut: And Soon the Darkness (2010) ja Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie (2010)

And Soon the Darkness on päivitetty versio samannimisestä Brittiläisestä kulttiklassikosta (vuodelta 1970). Elokuvan tarinassa kaksi tyttöä ovat huvipyöräilyretkellä Argentiinassa. Elokuvalla on aineksia olla genreltään jopa kauhua, mutta itse luonnehtisin sitä enemmän tavalliseksi trilleriksi. Se on myös rehellinen b-elokuva, joka on tehty pienellä budjetilla ja näyttelijätkin ovat ehkä Karl Urbania lukuunottamatta siitä kakkoskategoriasta. Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole edes huono asia. Pääosia elokuvassa esittävät Amber Heard ja Odette Yustman ovat poikkeuksellisen kauniita ja elokuva keskittyy aika vahvasti heidän ulkonäkönsä seuraamiseen. Elokuvan käsikirjoitus ei lopulta vain ollut tarpeeksi omaperäinen, jotta se voisi mitenkään erottua muista samantyyppisistä elokuvista.

Elokuvan keskiössä olevat Heard, Yustman ja Urban suoriutuvat rooleistaan melko sujuvasti ja erottuvat vahvasti ympäristöstään. Tosin elokuvassa on muutenkin niin vähän ihmisiä, että tästäkin jää vähän halpaelokuvamainen tunne. Elokuva käyttää klassisia kauhun keinoja kuten sivullisten tarjoamia tyhjiä katseita ja "pysähtyneisyyttä", jossa mikään ei oikein toimi ja kaikki ovat muuttuneet passiivisiksi. Elokuva muistutti jollain tapaa muutaman vuoden takaista A Perfect Getawayta, joskin pidin sitä laadukkaammin tuotettuna. Kyllä And Soon the Darknessin nyt kuitenkin kerran katsoo ja varsinkin jos alkuperäinen tarina ei ole tuttu. Itselleni kuitenkin varsinkin elokuvan loppu oli aivan liian teennäinen ja päälleliimattu. Annan 5/10 tähteä.



And Soon the Darkness IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 5,2)


Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie perustuu Warhammer 40,000 - nimiseen tietokonepelisarjaan. Elokuva on animaatio ja kertoo Ultramarines -nimisistä sotilaista, jotka taistelevat muukalaisia ja paholaisia vastaan avaruuden eri planeetoilla. Peli on niin tunnettu, että sen taustamaailmasta (universiumista) ja hahmoista on kehittynyt oma kulttuurinsa, jolla on rahastettu monilla muillakin tavoilla kuin pelkästään tietokonepeleinä. Elokuva kertoo loppuun asti uskollisista sotilaista, joiden elämäntehtävänä on kuolla kunniakkaasti taistelussa palvellessaan suurta keisaria. Elokuvan koko ajatus lienee juuri tämän sanoman toistaminen, sillä elokuvana tämä ei tarjoa yhtään mitään ja itseltäni menivät ne vähätkin tapahtumat aika lailla ohi. Elokuva sisältää kyllä jonkin verran klassista sotilasläppää, taistelua ja juonittelua, mutta tästä puuttui kyllä se koukku johon tavallinen katsoja voisi tarttua. Hyvää tässä elokuvassa oli se, että kaikkea ei pidetty aivan itsestäänselvyytenä ja päähahmokin voi ottaa osumaa. Muuten elokuva kulki aikalailla kuin juna raiteillaan kohti päätepysäkkiä. Annan 4/10 tähteä. Se on kyllä sanottava, että tästä elokuvasta voisi kyllä kuvitella saavansa paljon irti jos Warhammer 40,000 -maailma olisi entuudestaan tuttu.

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 6,7)

4 kommenttia:

  1. Näiden perus elokuva-arvosteluiden lisäks voisit tehä DVD-arvosteluja :) Alota vaikka pitch blackista ja osta multa lisää ;) Ostin taas 186 DVD:tä lisää ku halvalla sai...

    VastaaPoista
  2. Myyntimiehen puhetta :). Suuri osa näistä arvosteluista on kyllä tehty dvd:ltä. Niitä on sillain vaikee arvostella erikseen kun niissä on harvoin mitään mainittavia lisämateriaaleja. Ainakaan vanhemmissa. Noin yleisesti kyllä kiinnostaa, mitä DVD:tä hankit.

    VastaaPoista
  3. Warhammer 40.000-maailma ei kylläkään ole lähtöisin tietokoneiden sisuksista vaan perinteisemmiltä työpöydiltä. (www.games-workshop.com) Eli mennään rooli- ja miniatyyripelien maailmassa. ...ja itseasiassa me harrastajatkaan emme juuri saa tuosta leffasta sen enempää irti. Omaan warhammer-aiheiseen blogiini myös teoksesta kirjoittelin (http://furinji.blogspot.com/2011/01/ultramarines-warhammer-40000-movie.html)

    VastaaPoista
  4. Tämä olikin varsin mielenkiintoinen huomio ja itseasiassa blogisi teksti (ja blogi muutenkin) avasi minulle monta asiaa, mitä olin elokuvassa pohtinut. Tuo Warhammer 40.000 -maailman alkuperä olikin minulta selkeä asiavirhe. No selvisipä nyt tämäkin!

    VastaaPoista