sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Elokuva-arvostelu: The Adjustment Bureau (2011), Alkuvuoden odotetuimpia.














Tämä oli ennakkoon yksi alkuvuoden kohokohdista. Varhaiset trailerit vaikuttivat erittäin lupaavilta ja erityisesti Inception-vaikutteet tekivät elokuvasta mielenkiintoisen tuntuisen (viimeisimpiä trailereita en katsonut juonipaljastusten pelossa). Lisäksi Matt Damon -elokuvat ovat jo itselleni sellaisia, jotka on nähtävä ennemmin tai myöhemmin ja mieluiten mahdollisimman nopeasti. Elokuvan aikana Damonin vastanäyttelijä Emily Blunt vakuutti myös. Itse elokuva sisälsi scifi-, romanssi- ja trilleri-elementtejä. Loppujen lopuksi ihmissuhdedraamat nousivat kuitenkin ylitse muiden ja mielestäni siinä oli hyvät ja huonot puolensa.














Elokuvassa on vahva scifi-elementti, jota ei kuitenkaan ehditä käymään läpi kuin pintapuolisesti Damonin juostessa kohtauksesta toiseen. Puolustukseksi on kuitenkin sanottava, että varsinkin takaa-ajokohtaukset ja näyttelijöiden väliset kemiat toimivat poikkeuksellisen hyvin. Mutta koska pikkuasioihin ei syvällisemmin puututa, niin elokuva jää aavistuksen kertakäyttöviihteeksi ja helposti unohdettavaksi. Sinänsä elokuvan "ajatus" ja koukku on itselleni jotain uutta ja se on varsin mielenkiintoinen.




















The Adjustment Bureun ohjanneelle George Nolfille tämä oli uran ensimmäinen ohjaus. Budjetti oli melkoisen iso ja näyttelijät jo meritoituneita supertähtiä eli epäonnistumiseen ei ollut varaa. Mielestäni elokuva kuitenkin kohtasi odotukset ja erityisesti elokuvan kestosta (106min) pitää antaa plussaa. Erityisen yllättynyt olin Bluntin hienosta suorituksesta ja pitäisi varmaan perehtyä naisen aikasempaan elokuvatuotantoon. Annan elokuvalle 7/10 tähteä. Perusviihdettä, jossa oli kuitenkin muutama hyvä oivallus.


The Adjustment Bureau IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 7,2)

1 kommentti:

  1. Elokuvan ensimmäinen traileri herätti kiinnostuksen, mutta nyt useasta lähteestä kuuluneet "meh" -kommentit latistavat tehokkaasti odotuksia. Taitaa jäädä minun kohdallani odottamaan DVD -julkaisua...

    VastaaPoista