maanantai 14. maaliskuuta 2011

Elokuva-arvostelu: Tomorrow, When the War Began (2010), Australialaista sissisotaa


Tomorrow, When the War Began on australialainen seikkailu/toimintaelokuva, jonka budjetti oli sikäläiseen mittakaavaan nähden iso. Elokuvan traileri ja juoni kuulostivat etukäteen mielenkiintoisilta ja odotin jo jonkin verran elokuvan näkemistä. Elokuva perustuu suosittuun samannimiseen John Marsdenin kirjoittamaan kirjaan, joka on ensimmäinen osa seitsemänosaisesta novellisarjasta. Elokuva menestyi niin hyvin, että siihen ollaan tekemessä kirjasarjaan perustuen luultavasti kaksi jatko-osaa ja tv-sarja. Tässä tapauksessa en usko, että jatko-osat pilaisivat alkuperäisen kirjan tai elokuvan statusta, sillä tämä ei ollut elokuvana kovin ihmeellinen, vaikkakin mukava piristys.




















Elokuvassa yhdistyivät paikoitellen halvan ja kalliin elokuvan tuntomerkit. Erikoistehosteet ovat vaikuttavia, mutta kaikki tapahtuu jollain tapaa pienessä mittakaavassa, eikä ilmassa ole todellista sodan tuntua. Lisäksi näyttelijöiden näyttelytyyli on paikoitellen ristiriidassa tapahtumien kanssa ja näyttelyä vedetään yli useaan otteeseen. Välillä lyödään leikiksi, vaikka toisaalta elokuva pyrkii myös realistiseen sissisodankuvaukseen.


Elokuvan nuorisoporukka koostuu hyvin erilaisista persoonista ja olen jollain tapaa pitänyt aina tällaisista erikoisista ryhmistä/joukoista, joiden jäsenet täydentävät toisiaan ja ovat erilaisia. Se on kyllä sanottava, että johtavaa roolia esittävä Caitlin Stasey on äärimmäisen epäuskottava roolissaan ja se pisti omasta mielestäni liikaa silmään. Annan elokuvalle 6/10 tähteä. "Ihan hyvä", mutta välillä meno oli omaan makuun turhan lapsekasta ja olisin toivonut vieläkin realistisempaa otetta aiheeseen.


Tomorrow, When the War Began IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 6,4)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti