perjantai 4. maaliskuuta 2011

Elokuva-arvostelu: Hereafter (2010), kunnianhimoinen tarina Clint Eastwoodilta


Hereafterista en tiennyt käytännössä mitään ennen elokuvan näkemistä. Odotuksia tosin oli sikäli, että Matt Damonin ja Clint Eastwoodin edellinen yhteistyö eli Invictus oli ihan kohtuullinen pätkä. Hereafterissa yllätti se, kuinka Damonin kaltaiselle johtotähdelle oli annettu elokuvassa pienempi rooli ja tuntemattomammille ranskalais- ja brittiläisnäyttelijöille puolestaan paljon vastuuta. Asetelma toimi kuitenkin hyvin ja elokuva oli toteutukseltaan mielenkiintoinen.














Elokuvasta voisi poimia nopeasti kolme mielenkiintoista asiaa: Eastwood, Damon ja erikoistehosteet. Ohjaus on toteutettu normaalista poikkeavalla kaavalla ja elokuvassa voi nähdä lukuisia pieniä sivujuonia ja extranäyttelijöiden pieniä, mutta mielenkiintoisia rooleja. Eastwood on mielestäni jatkuvasti pystynyt kehittymään ohjaajana ja hänellä on myös taito löytää mielenkiintoisia näytteljöitä. Matt Damon on mielestäni Hollywoodin tämänhetken valovoimaisimpia ja mielenkiintoisimpia näyttelijöitä. Juuri sellainen näyttelijä, jonka takia voisi mennä katsomaan ennakkoon ei-niin-mielenkiintoista elokuvaa. Erikoistehosteet ja lavastus ovat puolestaan Hereafterissa toteutettu hämmästyttävän todentuntuisesti.




















Pidin elokuvavuodesta 2010 ja tämä jatkoi samoilla linjoilla muiden onnistuineiden tuotosten joukossa. Se on tehty nykyaikaisesti, mutta hyvällä maulla. Hereafter tarjosi myös muutamia uusia näyttelijöitä, joiden uraa tästä eteenpäin on mielenkiintoista seurata. Elokuvan tarina itsessään oli erikoinen ja yliluonnollinen, mutta onneksi sitä ei vedetty liiallisuuksiin ja asioita pyrittiin myös perustelemaan. Annan 8/10 tähteä. Erinomainen ja ennen kaikkea omaperäinen elokuva hyvillä näyttelijöillä ja ohjaajalla.


Hereafter IMDb:ssa (käyttäjien arvosana 7,0)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti