lauantai 19. maaliskuuta 2011

Elokuva-arvostelu: The Sunset Limited (2011), Kolmen ammattilaisen työnäyte




















Elokuva näytti paperilla täydelliseltä: Kaksi suuresti arvostamaani näyttelijää eli Samuel L. Jackson ja Tommy Lee Jones esittävät kaksistaan noin puolentoistatunnin mittaisen näytelmän, jonka on käsikirjoittanut Cormac McCarthy (aiempia elokuviksi muutettuja teoksia mm. No Country For Old Men ja The Road). Kun elokuvan oli tuottanut vielä laatutöistään tunnettu HBO, niin tämä oli nähtävä heti kuin suinkin mahdollista.

Elokuvassa ei oikeastaan "tapahdu" mitään. Se on vain kahden kokeneen näyttelijän vuoropuhelua. Elokuvan mielenkiinto perustuu mielenkiintoisiin keskustelunaiheisiin ja erinomaiseen näyttelyyn. Vaikka L.Jacksonilla ja Lee Jonesilla on omat maneerinsa, joita he tässäkin elokuvassa toistelevat, niin heistä saa hyvin ammattimaisen kuvan ja on vaikea kuvitella ketään muita esittämään nimettömiä "valkoista" ja "mustaa". Elokuvan pisteitä nostaa myös se, että he esiintyvät vanhoina ja rähjäisinä. Heidän normaalista Hollywood-tyylistä poikkeava ulkonäkö tuli vähän yllätyksenä. Näyttävätköhän Lee Jones ja L.Jackson todellisuudessa tältä?


Vaikka elokuva on arvostettu ja lähtökohdat ovat täydelliset, niin en tainnut olla valmis katselemaan elokuvaa ainakaan niin pitkään, mitä se lopulta kesti. Keskusteluissa tapahtuu jonkin verran toistoa ja muutamat aiheet eivät vain olleet tarpeeksi mielenkiintoisia pitämään elokuvaa yllä. Loppukädessä näyttelijäntyö oli kuitenkin niin laadukasta, että elokuvan kyllä katseli loppuun saakka. Annan 6/10 tähteä. Hassuna ajatuksena voisin kuvitella antavani tälle elokuvalle 10 tähteä parinkymmenen vuoden päästä. Aika varmasti parantaa sitä.


The Sunset Limited IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 7,7)

1 kommentti: