maanantai 2. tammikuuta 2012

Suits (2011)

Suits oli USA Networkin lakidraama-aiheinen kesäsarja viime vuonna. Sarja yhdistelee komediaa, hyviä näyttelijöitä ja juonen, jossa jokaisessa jaksossa on oma oikeudenkäsittelytapaus. Vaikka Suomessa sarjasta ei ole hiiskuttu sanaakaan, niin amerikan puolella Suits on kerännyt menestystä hyvässä määrin ja on ollut yksi suurimmista tv-tulokkaista. Suits:n ensimmäinen kausi sisältää 12 jaksoa kuudella vakionäyttelijällä, jotka esiintyvät jokaisessa jaksossa. Päänäyttelijöistä Gabriel Macht (Behind Enemy Lines, The Recruit) on jo hyvin nimeä Hollywoodissa kerännyt näyttelijä ja Patrick J. Adams puolestaan esiintyy ensimmäistä kertaa pääroolissa isommassa tuotannossa. Lisäksi sarjan näyttelijöistä Rick Hoffman (The Condemned, Blood Work) ja Gina Torres (Firefly, The Matrix Reloaded) ovat varmasti monelle jo ennestään tuttuja.

Lakidraamat ovat yleensä melko geneerisiä ja ennalta-arvattavia tv-ohjelmia. Suits:n ajatus lähtee kuitenkin normaalista poikkeaville tielle. Sarja esittää tapahtumia tosimielellä, mutta se sisältää kuitenkin paljon komedian aineksia. Päähahmoista on tehty mielenkiintoisia esim. Housesta ja Prison Breakista tutulla tavalla, jossa päänäyttelijällä on jonkinlainen ominaisuus, jonka avulla hän on lähes täydellisen hyvä jossain asiassa. Tässä tapauksessa tuo ominaisuus on esimerkiksi Adamsin hahmon valokuvamuisti ja Machtin hahmon ylivertaisuus asianajajana. Suitsin vahvuuksia ovat hyvin toimivat kemiat näyttelijöiden välillä ja mielenkiintoisesti kirjoitetut lakitapaukset jokaiseen jaksoon. Laajemman mittakaavan juonikuvio sarjan yksittäisten jaksojen taustalla ei ole kuitenkaan erityisen vahva. Mielenkiintoisinta onkin seurata hahmojen käyttäytymistä ja tapoja. Suits on vaarassa alkaa toistaa itseään tulevilla kausilla, jos laajemmaksi juoneksi ei keksitä hyvää koukkua.

Suits on ehdottomasti Game of Thronesin ja Homelandin rinnalla vuoden vahvimpia uutuuksia. Olin suorastaan hämmästynyt, kuinka laadukkaan kuvan sarja antoi. Ainoa asia, mikä jätti selvästi toivomisen varaa oli sarjan lopetus. Olen vakaasti sitä mieltä, että minkään sarjan ei kuulu sijoittaa cliffhangeria tuotantokauden viimeisen jakson loppuun. Ihmiset varmasti odottavat viimeisellä jaksolla saavansa vastauksia kaudella asetettuihin kysymyksiin, eivätkä yht'äkkistä lopetusta ennen keskeisiä vastauksia. Tälläinen lopetus on iso riski uudelle sarjalle, jonka jatkosta ei ollut vielä varmuutta. Kaikesta huolimatta kävi kuitenkin niin, että Suits uusittiin toiselle kaudelle peräti 16 jakson voimin. Nyt nähdyn perusteella odotan erittäin paljon toista kautta ja toivon, että tämä laatusarja joskus rantautuu myös Suomeen.

Suits IMDb:ssa (Käyttäjien antama arvosana 8,9)
Metascore: 60/100
Omat pisteet: 9/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti