keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Battlestar Galactican 3. tuotantokausi


Kolmas kausi on suosikkini Battlestar Galactican pääsarjan neljästä kaudesta. Siinä keskitytään enemmän pieniin tarinoihin, käytännön ongelmiin ja avaruudessa elämiseen. On useita jaksoja, joissa keskitytään pelkästään oman pienemmän ja pääjuonesta irrallisen tarinan esittämiseen. Samalla tiettyjä hahmoja syvennetään ja annetaan tietoa tapahtumista ennen toista cylonsotaa. Myös vastapuolen eli cylonien elämää tuodaan sopivasti esille uudella tavalla. Tapahtumat tavallaan syventyvät pelkästä sodankäynnistä.

Omia suosikkejani kolmannella kaudella on inhimillisten ongelmien esittäminen eri muodoissa. Kaudella kerrotaan mm. tautiepidemioista, erilaisista kulttuureista, alemman työväenluokan työskentelytavoista ja oikeusjärjestelmästä. Erityisesti kaudella nähty oikeudenkäynti oli omaan silmään täydellistä huikeutta ja hetken aikaa ruutuaikaa saanut Mark Sheppard hoiti työnsä erityisen mallikkaasti. Sen sijaan aiemmin ruudun täyttänyttä uneksimista, yliuskonnollisuutta ja ylitsevuotavaa draamaa nähtiin nyt vähemmän, joka oli pelkästään hyvä asia.

Silti koko BSG:n kolmannesta kaudesta jäi maku, että tässä nähtiin vain parhaimmillaan mihin sarjalla oli potentiaalia. Helposti palattiin vanhaan kaavaan, jossa juonta yritetään väkisin edistää mahdollisimman nopeasti, mutta kuitenkin kiertelemällä ja lisäämällä merkityksettömiä välietappeja. "Maapallon" etsimiseen liittyvät juonikuviot tuntuvat toisinaan aivan liian uskomattomilta ja ne sotivat sarjan muuten niin realismiin pyrkivää otetta vastaan. Tämä kausi on ehdottomasti laadukkainta tv-scifiä, mitä olen nähnyt.

Battlestar Galactica IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 9,0)
Metascore: 94/100 (kolmannelle kaudelle)
Omat pisteet: 9/10 (kolmannelle kaudelle)

2 kommenttia:

  1. Itse diggaan tuosta ylidramaattisuudesta ainakin tämän sarjan kohdella, mutta olet ihan oikeassa kolmoskausi on sarjan mielenkiintoisin.

    VastaaPoista
  2. Uusi Galactica on täyttä sontaa!!
    Pelkkää lässytystä, politiikkaa.
    Miksi on vielä pitänyt vaihtaa kaikki alukset, ja cylonitkin toisenlaiseksi. Missä todellinen taistelu cyloneita vastaan??
    Uusi galactica on kuin olisi kuvattu eduskunnan kyselytuntia, ja liitetty vähän avaruusmaisemaa taustaksi. Harmi, etten vielä ole löytänyt
    Ronald D Mooreen yhteystietoja. Palaute tästä paskasta lähtee silloin aivan varmasti, kun sen lopulta löydän. Orginaali Taisteluplaneetta Galactica on katsomisen arvoinen, tämä paska ei!

    VastaaPoista