torstai 2. kesäkuuta 2011

Battlestar Galactica kaudet 1 ja 2


BSG:n pääsarjan päättymisestä on kulunut parisen vuotta ja nyt suunnitelmana on katsoa uudelleen läpi koko Battlestar Galactica (modernisoitu versio, ei siis 1970-1980 -luvuilla esitetty tv-sarja) lähes kaikkine lisäosineen läpi. Tähän kuuluu kaikessa monimutkaisuudessaan:

- Vuonna 2003 tehty kaksiosainen minisarja "Battlestar Galactica", joka aloittaa tapahtumat toisella cylonsodalla.
- Vuosina 2004-2005 esitetty tv-sarja Battlestar Galactican ensimmäinen tuotantokausi, joka pohjautuu aiempaan minisarjaan.
- Vuosina 2005-2006 esitetty tv sarjan toinen tuotantokausi.
- Vuosina 2006-2007 esitetty tv-sarjan kolmas tuotantokausi.
- Vuonna 2007 esitetty "Battlestar Galactica: Razor" -televisioelokuva, joka tapahtumien puolesta sijoittuu suunnilleen tv-sarjan toiseen tuotantokauteen.
- Vuosina 2008-2009 esitetty tv-sarjan neljäs ja viimeinen tuotantokausi.
- Tv-sarjan juonen päättänyt ja vuonna 2009 tehty "The Plan" -televisoelokuva.
- Vuosina 2009-2010 esitettiin myös laaja spinoff-sarja "Caprica", jonka tapahtumat sijoittuvat ajanjaksolle 58 vuotta ennen itse pääsarjan tapahtumia. Caprican "tarkoitus" oli kertoa cylonien syntymisestä. Sarja jäi yhden kauden mittaiseksi.

- Lisäksi tänä vuonna tai aikaisin ensi vuonna on tarkoitus esittää toisen alkuperäiseen sarjaan perustuvan spinoff-sarjan "Battlestar Galactica: Blood & Chrome" pilottijaksot, joiden tapahtumat sijoittuvat ensimmäiseen cylonsotaan.

Olen nyt katsonut alkuperäisen kaksiosaisen minisarjan ja pääsarjan kaksi ensimmäistä tuotantokautta. Minisarja  nostatti odotukset erittäin korkealle ja poikkeaa edelleen paljon kaikista muista näkemistäni tv-sarjoista. Harmi kyllä pääsarjan ensimmäiset tuotantokaudet eivät vastanneet täysin sen asettamiin odotuksiin. Pääsarjassa juoni muuttui enemmän uskontopohjaiseksi ja mielen kanssa temppuiluksi alkuperäisen toimintapainotteisuuden sijaan. Itse pidän "Taisteluplaneetta Galacticassa" realismiin pyrkimisesessä mm. erilaisissa auktoreteettikonflikteissa, ympäristössä ja taisteluissa. Lisäksi sarjassa korostetaan ilmiselvästi naisten asemaa, mikä on lähes vallankumouksellista suurissa televisiotuotannoissa ainakin omien havaintojeni perusteella. Taistelulaiva Galacticalla on myös paljon epäonnea ja siitä syntyneitä uhreja, joka tekee sarjasta mielenkiintoisen seurattavan. Jatkoa on luvassa.


Battlestar Galactica IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 8/10)

Omat pisteet Battlestar Galactica-minisarjalle 9/10
Omat pisteet Battlestar Galactican ensimmäiselle tuotantokaudelle 7/10
Omat pisteet Battlestar Galactican toiselle tuotantokaudelle 7/10

4 kommenttia:

  1. Ehdoton suosikkisarja, joka paranee jakso jaksolta (lukuunottamatta ihan paria viimeistä. 10/10 mulle.

    VastaaPoista
  2. Muistelin ite, että sarjan ekat kaudet olis olleet parempia. No uskon että taso nousee vielä. Omien muistikuvien perusteella juuri kolmas kausi olis ollut se kaikista mielenkiintoisin.

    VastaaPoista
  3. Neljännen kauden viimeiset jaksot meni väliin sellaiseksi jeesusteluksi, että sitä katsellessa alkoi väkisinkin voimaan pahoin. Mutta muutoin tykkäsin sarjasta kuin hullu puurosta.

    VastaaPoista
  4. Jotain samansuuntaista muistelen itsekin. Mutta tässä kolmatta kautta katsellessa palautuu kyllä ne kaikki muistelemani hyvät asiat taas mieleen. Parhaimmillaan BSG on kyllä parasta mitä on tällä saralla tehty.

    VastaaPoista