perjantai 25. helmikuuta 2011

Elokuva-arvostelu: The Tourist (2010), Jolie + Depp














 The Tourist oli etukäteen odotettu ja toiveita herättävä elokuva. Elokuvan ilmestyttyä kesti kuitenkin hetki ennen kuin se lunasti siihen kohdistettuja odotuksia. Joka tapauksessa se ansaitsi lopulta kolme Golden Globe -ehdokkuutta ja oli yleisömenestys. Itse (ja varmaan moni muukin) odotin elokuvalta lähinnä Angelina Jolien ja Johnny Deppin yhteisnäyttelyä ja en pettynyt. Jolie ja Depp näyttelivät jopa niin isosti, että muille näyttelijöille teki tiukkaa mahtua koko elokuvaan. Toisaalta nämä kaksi pystyvät kannattelemaan hyvin täyspitkää elokuvaa kaksistaankin.

Elokuvassa oli näennäisesti kaikki kunnossa. Oli näyttelijät, oli hienot puitteet ja täysin uskomaton ja siirappinen juoni. Viimeksimainittuun tämä elokuva lankesi täysillä. The Touristin juoni oli ennalta-arvattava, liian uskomaton ja liian monta kertaa nähty. Ainoa mikä lopulta pelasti elokuvan oli hyvä näyttely. Jolie sopii erittäin hyvin itsevarman ja kuninkaallisen naisen osaan ja Depp osaa olla vakuuttava melkein missä roolissa tahansa.

Kuvassa James Bond.

Elokuvan tuotantovaihe oli mielenkiintoinen. Alunperin elokuvassa Frankin roolia piti näytellä Tom Cruise, joka korvattiin Sam Worthingtonilla, josta päädyttiin lopulliseen valintaan eli Deppiin. Elisen roolia puolestaan suunniteltiin alunperin Charlize Theronille. The Touristin budjettikin oli mukavat 100 miljoonaa dollaria, joka ei erityisemmin näy elokuvassa. Elokuvan ohjasi Florian Henckel von Donnersmarck (hieno nimi). Joka on aiemmin ohjannut Das Leben der Anderen -nimisen elokuvan. En ole ikinä kuullutkaan siitä, mutta hyvin se on kerännyt arvostusta ja on IMDb kaikkien aikojen elokuvat -listalla peräti sijalla 56. The Touristille annan 7/10 tähteä. Kyllähän sen nyt kerran katsoo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti