keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Kesän komediaelokuvia


1. Crazy, Stupid, Love.

Useilla tähtinäyttelijöillä tehty ja näkyyhän se. Ryan Gosling ja Emma Stone ehkä valovoimaisimpina. Steve Carell ja Julianne Moore ovat myös takuuvarmoja valintoja, vaikka erityisesti Carell onkin melkein ainoastaan yhden kategorian näyttelijä. Juoni on ok ja elokuvan katsoo ihan mielellään. Komedioille tyypillisesti sisältää muutamia erityisen nerokkaita dialogeja ja kohtauksia. Elokuvan ohjanneilta Glenn Ficarralta ja John Requalta selvä parannus edelliseen tekeleeseen I Love You Phillip Morris. 7/10.



2. No Strings Attached

Ehkä mainettaan parempi elokuva. Natalie Portman pelastaa paljon. Itse elokuvassa ei montaa uutta ideaa ole, mutta kokonaisuutena kuitenkin hyvä ja ei sisällä juurikaan täydellisen lapsellisia piirteitä kuten listan muut elokuvat. Sisältää listan ensimmäisen elokuvan tapaan tarpeeksi komediaa ollakseen kiinnostava romantiikkaelokuva. 7/10.


3. Paul

Paulissa on hyvää erilainen tyyli ja hyvät näyttelijät. Elokuvan nörttihuumori on usemmiten toimivaa ja sopivan itseironista. On myös helposti lähestyttävä muillekin kuin nörttielokuvien ystäville, vaikka mainostaa itseään vahvasti yhden kategorian elokuvana. Muutaman kerran elokuvan aikana mentiin kuitenkin siitä, missä rima oli matalin ja ironia sai korneja piirteitä. Muutamat jutut toistuvat elokuvassa aivan liikaa. 6/10.


4. Bad Teacher

Bad Teacherissa oli kaikkein yllättävintä Cameron Diazin silmiinpistävän hyvä roolisuoritus. Todella monipuolisempi näyttelijä, mitä aiemmin luulin. Itseasiassa en ole muutamaan vuoteen nähnyt näin laadukasta Diazia. Kaikki muu elokuvassa on enemmän tai vähemmän rekvisiittaa, mutta elokuva toimii silti. Ei ole aina naurettavan hauska, mutta silti mielenkiintoinen. 6/10.


5. Horrible Bosses

Horrible Bosses oli pettymys. Odotin aiheesta jopa parempaa elokuvaa. Elokuvan ratkaisut tuntuivat välillä vajailta ja muutenkaan elokuva ei ollut kovin hauska. Näyttelijöistä kannattaa mainita Jennifer Aniston, jolle oli kirjoitettu oikeasti hauska rooli ja Kevin Spacey, joka teki työnsä, mutta ei loistanut. Päänäyttelijöitä esittävä kolmikko oli lievästi epäkarismaattinen ja juoni turhan peruskauraa. 6/10.


6. Your Highness

Listan selvästi huonoin elokuva. Vain muutamat edes vähän hauskat kohtaukset pelastavat jotain. Lisäksi myös tässä elokuvassa esiintyvälle Portmanille oli kirjoitettu liian pieni rooli. James Franco on näyttelijänä heittämällä yksi nykypäivän yliarvostetuimmista. On toisaalta myös listan selvin komedia, mutta vajoaa aivan liian alas jutuissaan. Ylinäyttelyä on vaikea tehdä hyvin ja mielestäni tämä epäonnistuu räikeästi, vaikka näyttelijäkaartissa oli potentiaalia. Plussaa Portmanista ja muutamista hauskoista viittauksista klassikoihin. 3/10.

2 kommenttia:

  1. Phyh, mielestäni yksi huonoimpia asioita No Stringsissä oli Natalie Portman; eloton, tyhjä esitys häneltä. Yksi huonoimpia elokuvia tältä vuodelta!

    Horrible Bossesista diggailin aika paljonkin!

    VastaaPoista
  2. Portman takoi kyllä viimesen parin vuoden aikana turhan monta elokuvaa. Muistan ainakin viisi nähneeni nyt melko lyhyen ajan sisään. Minusta tämä suoritus oli siitä positiivisimmasta päästä :D. Komedioista voi olla kyllä montaa mieltä.

    VastaaPoista