Tremen toista tuotantokautta esitettiin HBO:lla sunnuntaisin juuri ennen suurtuotanto Game of Thronesia. Tosin Game of Thronesista poiketen Treme sisälsi 11 jaksoa kymmenen sijaan ja kesti siksi yhden viikon pidempään. Noin muutenkin Treme on hyvin erilainen tuotanto kuin Game of Thrones tai HBO:n muut suurtuotannot kuten Boardwalk Empire ja True Blood. Tremen katsojaluvut USA:ssa ovat olleet maltillisesti välillä 400 000-700 000 katsojaa, kun esimerkiksi Game of Thronesilla samat luvut vaihtelivat välillä 2,2 miljoonaa ja 3,0 miljoonaa. Suosikkisarja True Bloodin 2010 esitetty 3. kausi keräsi peräti 4,2-5,5 miljoonaa katselijaa ja Boardwalk Empiren viime vuonna esitetty ensimmäinen kausi 2,5-4,8 miljoonaa katselijaa. Tässä valossa voi vain huokaista helpotuksesta, että HBO on tehnyt päätöksen tehdä Tremelle myös kolmannen tuotantokauden.
Tremesta tekee hyvän sen erittäin laadukas näyttelijäkaarti ja sarjan sisältämien pienten tarinoiden tarkkuus ja monipuolisuus. On ehkä vähän erikoista. että suomalainen voi pitää New Orleansista kertovaa draamasarjaa niin hyvänä kuin itse pidän. Tähän kun vielä lisää sen, että sarja on hyvin musiikkipainotteinen ja sisältää paljon sellaista musiikkia, jota täälläpäin ei soiteta koskaan. Enkä itsekään varmaan kuuntelisi jos soitettaisiin. Mutta itse sarjassa musiikki on sellaisessa muodossa, että ilman sitä sarja menettäisi merkityksensä. Uskomatton hyvistä näyttelijöistä voisi nyt muutaman mainitakseni nimetä Wendell Piercen, Steve Zahnin, Kim Dickensin, Melissa Leon ja Clarke Petersin. Erityisesti Wendell Pierceen kulminoituu kaikki se, miten itse näen sarjan kautta New Orleansin.
Muistan nähneeni Anthony Bourdain: No Reservations -sarjassa kohtauksen, jossa Bourdain tapaa The Wire-tähden Felicia Pearsonin ja ylistää samalla silloista huippusarjaa The Wirea. Siksi ei ole suuren suuri yllätys, että myös ravintolamaailmaan sijoittuva Treme on kerännyt toisella kaudellaan yhdeksi uudeksi käsikirjoittajaksi Anthony Bourdainin. Sarjassa näkee myös lukuisia amerikkalaisia huippukokkeja ja New Orleansin lisäksi sarjassa muutamat tarinat sijoittuvat New Yorkiin ja sen musiikki- ja ravintolamaailmaan.
Treme ei kuitenkaan aivan täydellinen sarja ole kaikesta huolimatta ja erityisesti muutamat toiselle kaudelle tulleet sivujuonet kuten kuvaus bisneksenteosta ja poliisielämästä eivät aina ole siitä mielenkiintoisimmasta päästä, mutta kuuluvat kyllä kokonaisuuteen. Kaiken kaikkiaan Tremen toinen tuotantokausi muodosti ehjän kokonaisuuden ja sitä voi suositella kaikille laadukkaan draaman ja erityisesti HBO:n sarjojen ystäville. Mikään toimintasarja se ei ole ja hahmojen opettelu ottaa aikansa, mutta syvyydessä ja monipuolisuudessa on hyvät puolensa. Lisäksi aihepiiri on sellainen, että suomalainen ei välttämättä kovin helposti siihen samaistu. Ehkäpä juuri sen takia sarjaa ei missään mainosteta, vaikka se Canal+:lla tällä hetkellä pyöriikin.
Mikey O'Connellia lainatakseni "But at the end of the day, "Treme" is remains to be excellent television. And HBO does what it wants."
Treme IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 8,4)
Metascore: 84/100
Omat pisteet: 9/10
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti