perjantai 30. syyskuuta 2011

Transformers: Dark of the Moon (2011)

Transformers: Dark of the Moon on kolmas osa Michael Bayn ohjaamassa modernissa näkemyksestä transformers-lelusarjasta. Aiemmat kaksi elokuvaa ovat olleet jo isoja ja kalliita kassamagneetteja. Juonta ei ole ollut juurikaan, mutta cgi:ta, toimintaa ja kauniita naisia löytyy. Uuden elokuvan puhutuin muutos olikin naispäätähti Megan Foxin vaihtaminen Rosie Huntington-Whiteley:n, joka on ainakin tämän tunnetun listauksen mukaan maailman kuumin nainen tällä hetkellä.

Transformers: Dark of the Moon on jo tähän mennessä elokuvasarjan ylivoimaisesti tuottavin tuotos ollen kaikkien aikojen tuottavimmat elokuvat-listalla tällä hetkellä sijalla 5 ja ainakin 4. sija on vielä hyvin haarukassa. Senhän on sitten pakko olla hyvä? No mielestäni se ei ole. Elokuva on markkinoinut itseään näyttävillä trailereilla ja trilogian kaksi ensimmäistä elokuvaa ovat olleet hyvinkin katsottavia, mutta tämä kolmas on jo sitten liikaa. Elokuvan taustajuoni on liian tökerö ja väkisin tehty. Lisäksi näyttely on komedioista tuttua ilmeilyä ja kohtaukset ovat pienintäkin yksityiskohtaa myöden ylivedettyjä. Eikä siinä mitään, onhan tällaisille aivot narikkaan-elokuville paikkansa, mutta tämä elokuva on tehty liian raskaasti ja ennalta-arvattavasti. Ja jos jotain ei voi antaa anteeksi, niin niitä loppumattomia takaa-ajo -kohtauksia.

No ainakin Huntington-Whiteley täyttää paikkansa joten kuten Foxin korvaajana. Luultavasti monille Megan Fox on edelleen se ainoa ja alkuperäinen, mutta ihan rehellisesti sanottuna sen naisen tehtävänä ei ole juuri muuta kuin näyttää hyvältä. Muut näyttelijät mm. Shia LaBeoufin ja John Malkovichin johdolla eivät ole mitään omia suosikkeja, mutta toisaalta heistä kyllä tietää mitä saa. Kokonaisuutena elokuva on katsottova, mutta turhan kliseinen ja ennestään nähty. Liian tylsä.

Transformers: Dark of the Moon IMDb:ssa (Käyttäjien antama arvosana 6,6)
Tomatometer: 35%
Metascore: 42/100
Omat pisteet: 4/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti