tiistai 6. syyskuuta 2011

MovieMonday #15

Pienen tauon jälkeen löysin jälleen aikaa vastata Movie Mondayn 15. haasteeseen, jossa kysyttiin elokuvaa, jota muut inhoavat, mutta minä en. Samalla pääsen kokeilemaan IMDb:n kehuttua ja vihattua mymovies-uudistusta, joka sisältää periaatteessa kätevän toiminnon juuri tätä haastetta varten:



Täysin ongelmaton tämä toiminto ei tässä tarkoituksessa kuitenkaan ole. Vaikka jollain elokuvalla olisi huono arvosana IMDb:ssa, niin se ei tarkoita, että ihmiset inhoaisivat kyseistä elokuvaa (mutta kyllä se jonkinlaista suuntaa antaa sille, mitkä elokuvat tähän tarkoitukseen sopisivat). Tämä toiminto mielestäni myös toimii hyvin ja antaa mielenkiintoista tietoa.


Ensimmäinen valintani yhdeksi suosikikseni, joka ei ole liiemmin kehuja kerännyt on Babylon A.D. vuodelta 2008. Tämänhän ovat siis lytänneet käytännössä kaikki mahdolliset kriitikot ja tavalliset kuluttajatkin (ja myös elokuvan ohjannut Mathieu Kassovitz!). Ei se niin huono ole. Ei läheskään. Elokuvan ensimmäinen puolisko on mielestäni jopa erittäin hyvä. Olen kyllä siitä samaa mieltä, että loppupuoliskon ja erityisesti loppuratkaisun olisi voinut toteuttaa paremminkin . Elokuva on silminnähtävästi kärsinyt huonosta tuotannosta ja siitä on tehty tyhmempi (esim. turhia ja venytettyjä toimintakohtauksia), mitä alunperin oli tarkoitus. Pinnan alla on kuitenkin hieno tulevaisuudenkuvaus ja juonikuvio.


Toinen valintani on The Legend of Bagger Vance. Tämä elokuva teki vaikutuksen jo kun näin sen ensimmäistä kertaa nuorella iällä ja on kestänyt hyvin pari katselukertaa lisää. Siihennähden itselleni oli joskus yllätys huomata, että kun elokuvan tekeminen maksoi 60 miljoonaa dollaria, niin se lopulta tuotti vain noin 30 miljoonaa dollaria ja on kerännyt paljon huonoja ja keskinkertaisia arvosteluja. Ehkä elokuvan nimekkäältä tähtikaartilta Will Smith, Matt Damon, Charlize Theron jne. odotettiin enemmän. Se ei ehkä ole sopiva elokuva paatuneelle ja kriittiselle elokuvakriitikolle (vähän ennalta-arvattava ja kliseinen), mutta muuten mielestäni hyvin tehty.

On vielä muutamia mainitsemisen arvoisia elokuvia, joita pidin hyvinä, mutta jotka eivät juurikaan muilta ole kiitosta saaneet.

1 kommentti:

  1. Babylon on hyvä leffa, ihan oikeasti. Pidän myös LXG, mulla on se omana, samoin SWAT ;O) A Man Apart on vähän tylsä mutta Puhallettu sekunnissa taas erinomainen, kuka näitä huonoiksi väittää ;O) Paitsi kriitikot..

    VastaaPoista