lauantai 9. heinäkuuta 2011

Insidious (2010)


Insidiousista luin paljon positiivisia arvosteluja ennen kuin näin itse elokuvan. Kyseessä on pienen budjetin pienessä mittakaavassa toteutettu kauhuelokuva, jota on saatu tähdittämään melko nimekkäät ja hyvät näyttelijät Patrick Wilson ja Rose Byrne. Ohjaajaksi oli saatu nuori, mutta kokenut ja menestynyt James Wan, jonka ansioluetteloon kuuluu mm. alkuperäisen Saw:n ja Dead Silencen ohjaaminen. Pidän varsinkin alkuperäisestä Saw:ista ja odotukset olivat korkealla.

Elokuva oli aika perinteisistä aineista rakennettu kauhu. Kiitosta elokuvalle on annettava siitä, kuinka kauhun rakentaminen perustui omiin pieniin havaintoihin ja tunnelman luontina eikä periamerikkalaiseen säikyttelyyn. Toisaalta jo alhainen ikärajakin kertoi siitä, että elokuva ei missään kohtaa ole kovin pelottava. Lisäksi tv-sarja Supernaturalin seuraajille juonikuvioissa ei ole yhtään mitään uutta. Elokuvan loppukohtauksissa mennään jo aikalailla naurettavuuksiin, mutta juuri alhaisen ikärajan ja pienen budjetin takia se on jossain määrin ymmärrettävää ja hyväksyttävää. Insidiousille löytyy varmasti oma kannattajajoukkonsa, mutta paatuneelle filmiharrastajalle se ei välttämättä ole hyvä ratkaisu laatuelokuvia etsiessä.

Insidious IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 7,0)
Tomatometer: 67%
Metascore: 52/100
Omat pisteet: 5/10

3 kommenttia:

  1. Siis kyllä se niiku kuulostaa aika hyvältä leffalta mutta kansikuvan takia luulee että se on k15 leffa,onko se?

    VastaaPoista
  2. Suomen ikärajoista en tiiä, mutta imdb:n mukaan muissa maissa ikäraja vaihtelee 13 ja 16 välillä. Pieni lainaus: "This movie is alright for kids if they can handle scares and being frightened.

    Some ten-year olds will be able to handle it, but some 16 year olds won't be able to handle it."

    Lisäksi puhutaan "erittäin pelottavasta elokuvasta". Itse en pitänyt elokuvaa pelottavana, mutta ymmärrän kyllä jos se jonkun mielestä sitä on. Taidan olla vain liian paatunut.

    VastaaPoista
  3. Niin ja imdb:n parental guide on näihin hyvä, jos Lontoo taipuu... Siellä on melko hyvin varoitettu spoilereista, mutta silti kannattaa katsoa omalla vastuulla.


    Tässä linkki

    VastaaPoista