sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Elokuva-arvostelu: Sanctum (2011), Hukattua potentiaalia




















Santum oli yksi alkuvuoden puhutuimmista elokuvista. Tällaiset "tositapahtumiin" perustuvat katastrofiseikkailuelokuvat varmaan vetoavat moniin. Elokuva mainostettiin etukäteen James Cameronin nimellä, vaikka hän ei ole kuin yksi monista tuottajista. Miehen mukanaolo edes vähäisessä määrin tarkoitti kuitenkin käytännössä sitä, että visuaalisesti elokuva on suurimmilta osin häikäisevä. Sanctum on ehdottomasti tarkoitettu katsottavaksi kolmiulotteisena ja sitä on tehty kaksiulotteisuuden kustannuksella. Tämä näkyy erilaisena kuvaustyylinä ja mukanaolevissa tietokoneanimaatioissa.














Sanctum on saanut kriitikoilta lähes tyrmäyksen ja harvoin edes näkee uusilta ja odotetuilta elokuvilta tällaisia arvosanoja. Itse pidin elokuvaa kuitenkin ihan viihdyttävänä ja jopa jännittävänä. Useimmat toimintaelokuvat eivät omalla mittapuullani yllä edes siihen. Vesi on elementtinä elokuvassa isossa roolissa ja mielestäni sitä on käytetty oikein mallikkaasti tavalla, jota ei ole elokuvissa ennen nähty. Kun puhutaan sukelluksesta ahtaissa luolastoissa, niin elokuvan pitää myös ehdottomasti olla vähän ahdistava ja Sanctum on parhaimmillaan mielestäni myös sitä.

Näyttelijät olivat itselleni uusia tuttavuuksia ja mihinkään suureen ylistämiseen en nähnyt aihetta. Elokuvassa mentiin suurimmilta osin visuaalisuuden ehdoilla ja itse juoni ja näyttely vähän kärsivät siitä. Mitään rimanalituksia ei onneksi kuitenkaan nähty ja pidin ajatuksesta, jossa melko ison budjetin elokuva tehdään ilman supertähtinäyttelijöitä. Lisäksi elokuvan toteutus lienee ollut vaativa näyttelijöilleen. Annan 7/10 tähteä. Sisältää pari vaikuttavaa kohtausta, mutta juoni ja erityisesti sen toteutus oli välillä silmiinpistävän könkköä.

Sanctum IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 5,6)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti