lauantai 31. maaliskuuta 2012

We Bought a Zoo (2011), Koti eläintarhassa

We Bought a Zoo on tositapahtumiin perustuva perhe-elokuva. Teaserkuvien ja trailereiden perusteella elokuva vaikutti melko lapselliselta ja tekopirteältä. Kuitenkin itse elokuva oli myönteinen yllätys eikä vähiten sen päänäyttelijöiden karisman takia. Matt Damon jatkoi viime vuosina muutaman kerran aiemminkin nähtyä isäroolia, joka on huomattavan iso kontrasti miehen kymmenen vuoden takaisiin elokuviin. Scarlett Johansson on puolestaan maailman täydellisin henkilö näyttelemään naapurintyttöä. Tämä viitta sopii selvästi paremmin kuin esimerkiksi se, jossa Johansson näyttelee vaarallista supersankaria.

We Bought a Zoon juoni on niin uskomaton, että sen tapahtumien on vaikea kuvitella olevan totta. Silti eläinpuisto, johon elokuvassa viitataan on olemassa myös oikeasti. Eläimiä näkyy elokuvassa reilusti ja ne näyttävät myös hyviltä. Ohjaaja Cameron Crowe on itselleni kaikista tunnetuista elokuvistaan (kuten Vanilla Sky, Jerry Maguire ja Almost Famous) huolimatta melko tuntematon, mutta tämän perusteella voisin sanoa pitäväni miehen ohjaustyylistä. Mitään aivan ylitsevuotavaa siirappia elokuva ei ole, vaikka tarina onkin äärimmäinen.

Itse tarinassa on aika paljon hyväfiilis-kohtauksia ja tapahtumat ovat täysin ennalta-arvattavia. Vaikka itkukohtaukset eivät tässäkään olleet kaikista luonnollisimpia, niin annettakoon se anteeksi perhe-elokuvassa. Hyvää oli eläinpuiston käyttäminen uutena ajatuksena. Myös päänäyttelijöiden Damonin ja Johanssonin välinen kemia toimi hyvin. Lapsinäyttelijät olivat ehkä vähän tavallista laadukkaampia ja luonnollisempia. Elokuvalta sai juuri sen mitä odotti. Oikeanlaisessa fiiliksessä katsottuna We Bought a Zoo täyttää paikkansa.


We Bought a Zoo IMDb:ssa (Käyttäjien antama arvosana 7,2)
Tomatometer: 66%
Metascore: 58/100
Omat pisteet: 7/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti