lauantai 9. huhtikuuta 2011

Elokuva-arvostelu: The Way Back (2010), Vähän liiankin uskomatonta
















The Way Back on kuitenkin hyvä elokuva. Olen aina arvostanut elokuvia, jossa esitetään realistisella otteella selviytymistarina. The Way Back perustuu Sławomir Rawiczin kirjoittamaan kirjaan The Long Walk ja se perustuu ainakin osittain tositapahtumiin. Osittaisuus tulee siitä, että eihän kukaan nyt oikeasti niistä lähtökohdista pysty tekemään mitään sellaista, kuin mitä tässä elokuvassa tapahtui... Uskomatonta tarinaa pyritään kuitenkin esittämään erittäin realistisesti ja elokuvana se on mielestäni hyvin onnistunut. The Way Back onkin hyvää jatkoa laatuelokuvien täyttämälle vuoden 2010 loppuosalle.















The Way Back oli ja tuntui myös melko pitkältä elokuvalta. Tämä kuitenkin positiivisessa mielessä. Henkilöhahmot kasvavat elokuvan aikana ja vain osan aikaa mukana olleet näyttelijätkin pystyvät tekemään perinpohjaisen roolisuorituksen. Erityisesti Saoirse Ronan ja Colin Farrell olivat mielestäni hyviä ja rakensivat hahmoistaan mielenkiintoisia. Päänäyttelijät Jim Sturgess ja Ed Harris sen sijaan hoitivat roolinsa rutiinilla, mutta eivät mitenkään ikimuistoisesti.


The Way Back jäi ainakin Yhdysvalloissa pieneksi flopiksi ja lipputulot ovatkin tulleet suurimmilta osin "ulkomailta". The Way Back oli myös elokuvana hyvin kansainvälinen sisältäen runsaasti mm. eurooppalaisia näyttelijälahjakkuuksia ja kuvauspaikkojakin lienee ollut lähes ympäri maapalloa. Elokuvaa katsellakseen tarvitsee käytännössä aivan triviaalit perustiedot toisesta maailmansodasta ja syvemmin ymmärtääkseen lienee tarkempikin tietämys paikallaan. Annan elokuvalle 8/10 tähteä. The Way Backissa huokuu laatu ja lisäpisteitä tulee vahvasta kansainvälisyydestä.

The Way Back IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 7,4)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti