maanantai 6. kesäkuuta 2011

MovieMonday #2

MovieMonday:n tämänviikkoisessa haasteessa kysyttiin "rakkainta elokuvahahmoa". Pienen miettimisen jälkeen oma valintani käytiin Harrison Fordin esittämän Han Solon ja Vin Dieselin esittämän Richard B. Riddickin välillä. Molemmat ovat hahmoja scifi-elokuvista, jotka olen nähnyt lukemattomia kertoja. Kuitenkin erityisesti Pitch Black -elokuva on tehnyt itseeni niin suuren vaikutuksen, että lopullinen valinta kohdistuu juuri Richard B. Riddickiin.


Riddick on hahmona sekä hyvä että paha. Toisin sanoen ennalta-arvaamaton. Persoonana Riddick on epävakaa ja väkivaltainen, joka viljelee synkkää huumoria. Riddick on myös raskaista rikoksista tuomittu vankilakarkuri, joka kuitenkin esitetään elokuvissa viimekädessä hyvien arvojen puolustajana. Kiinnostavaa Riddickin hahmossa on sen moniulotteisuus, salamyhkäisyys ja sen liittyminen mielenkiintoisesti toteutettuun scifi-tulevaisuudenkuvaukseen. Hahmo on kyllä jonkin verran kliseinen ja Vin Diesel käyttää sitä esittäessään paljon esimerkiksi one-linereita välttäen turhan syvällistä otetta, mutta silti mielestäni tässä kohtaavat erityisesti rooli ja näyttelijä hienosti. Lisäksi Vin Dieselillä itsellään ja ohjaaja David Twohylla on ollut kiitettävästi halua kehittää Riddickin hahmoa. Ainakin mikäli heidän sosiaalisen median päivityksiä on uskominen.

3 kommenttia:

  1. Hyvä valinta tämäkin. Ja samalla muistutus siitä, että minun olisi korkea aika katsella The Chronicles of Riddick pois kuleksimasta.

    VastaaPoista
  2. Loistava hahmo! Varsinkin juuri tuossa Pitch Blackissa Riddick on juuri niitä mahtavia hahmoja, jotka ovat ensin pahoja ja sitten heistä kuoriutuu uusia ulottuvuuksia. Hieno valinta :)

    VastaaPoista
  3. Uuuuh, Riddick on mahtava! Pitch Black on yksi parhaita scifileffoja ikinä, mielestäni ja tähän aikaan Diesel oli vielä tosi hyvässä vedossa ;O)

    VastaaPoista