keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Battle: Los Angeles (2011)


Ah mikä pettymys. Sitä osasi odottaa, mutta silti halusin uskoa parempaan elokuvaan. Battle: Los Angeles sisälsi aivan liikaa kliseitä, jotka pohjautuivat suoraan vuonna 1996 ilmestyneestä Independence Day -elokuvasta ja vuonna 2005 valmistuneesta War of the Worlds -elokuvasta (joka on tietysti jo remake, mutta en ole nähnyt aiempia elokuvia). Battle: Los Angeles ei ole omissa papereissani läheskään yhtä hyvä elokuva kuin kaksi edellämainittua. Ne sentään esittelivät itselleni avaruusolioinvaasioaiheiset elokuvat ja kaikki oli sopivan uutta. Näiden jälkeen saman juonikuvion toisto alkaa tuntua turhalta.

Battle: Los Angeles:n päätähtenä toimii Aaron Eckhart, joka on viime vuosina kerännyt mukavasti nimeä itselleen. Kokeneen ja rosoisen merijalkaväen ylikersantin roolin esittäminen onnistuu hyvällä rutiinilla, mutta rooli on turhan iso ja muut näyttelijät eivät pääse tarpeeksi esille. Esimerkiksi Michelle Rodriguezille toivoisi isompaa roolia ja naiselle sopivat sotilasroolit erityisen hyvin. Elokuvassa on näkyvästi esillä useita rotuja ja kulttuureja, joiden tarkoituksena on luultavasti halu miellyttää kaikkia katsojakuntia ja korostaa Amerikkaa monikulttuurisena kansana. Miellyttämisen halun yliselvä näkyminen ja ylisankarillisuuden esittäminen täysin kasvottomia vihollisia vastaan on jo inhottavaa ja katsojan aliarvioimista.































Battle: Los Angelesista voi jo sanoa, että se tulee olemaan itselleni vuoden suurimpia floppeja. Ehkä odotettu sellainen, mutta kuitenkin. Kaikille näyttelijöille ja ohjaajallekin voi puolustukseksi tosin sanoa, että toteutuksessa ei ollut mitään niin pahasti pielessä kuin itse käsikirjoituksessa. Nyt tarvittaisiin tähänkin elokuvalajiin jotain täysin uusia ja valmiin muotin ulkopuolelta tulevia ajatuksia. Yhteenvetona ihan katsottava, mutta tuskin nyt ihan lähivuosina herää mitään halua katsoa tätä uudestaan. Erityismainintana elokuvan promokuvat ja trailerit olivat erityisen hyvin tehty ja ehkä nostavat odotuksia turhankin korkealle.

Battle: Los Angeles IMDb:ssa (Käyttäjien arvosana 6,0)
Tomatometer 35%
Metascore 37
Omat pisteet 5/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti